available languages: Auto Huren Olbia Italië Car Rental Olbia Italy Autovermietung Olbia Italien Biluthyrning Olbia Italien Alquiler Coches Olbia Italia Location Voiture Olbia Italie Auto a Noleggio Olbia Italia Aluguer Carros Olbia Itália Bilutleie Olbia Italia Autovuokraamo Olbia Italia Billeje Olbia Italien
AIRPORT DESK
Om Airport Desk

Airport Desk strävar efter att ge sina besökare så komplett information så möjligt om ett väsentligt antal ofta använda flygplatser. Vi har svaren på frågor som ofta ställs, som till exempel: “Hur kommer jag dit? Finns det något hotell där? Hur mycket kostar en taxi?”.

Förutom informationen om flygplatser så har vi också sammanställt en översikt i vår resurs förteckning med praktiska länkar till webbplatser som kan vara användbara. Alla kommentarer, både positiva och negativa är välkommna. För att skicka en kommentar använd vår kontakt sida.

Home button Airports button Resources button Contact button

Biluthyrning Olbia

Letar du efter en hyrbil i Olbia?

EasyTerra Biluthyrning

www.easyterra.se

Biluthyrning Olbia

Allmän information om Olbia

Olbia är belägen på Smaragdkusten och kallas därför Olbia Smaragdkusten flygplats. Det bästa sättet att se mer av Sardinien än Smaragdkusten är att hyra en bil. Flygplatsen är ansluten till Olbia via SS125.

Alghero flygplats, i nordvästra Sardinien, används av lågprisflygbolaget Ryanair. Andra flygbolag flyger till Olbia. Alghero flygplats är belägen 1,2 mil norr om Alghero, vid SP44 och 2,6 mil sydväster om Sassari.

Sightseeing med hyrbil

Det bästa sättet att utforska Sardinien är med bil. Man kan hyra en bil i Olbien och köra omkring. Nedan finns några förslag på sevärdheter som är enkla att nå med hyrbil.

Costa Smeralda (Smaragdkusten) är det främsta resmålet för de flesta människor som flyger till Olbia. Men det är inte många som vet att de bästa stränderna bara är tillgängliga med bil. Men det är inte endast för at hitta de bästa stränderna som man ska hyra bil, utan även för att njuta av de vackra havsvyerna. 

Över hela ön finns det så kallade nuraghi: cirkelformade stentorn som antagligen tjänade som skydd under oroliga tider, men även användes för att försvara bosättningarna i närheten. Ett av de mest intressanta nuraghi är beläget precis norr om Olbia. Cabu Abbas nuraghi (även känd som Riu Mulinu) byggdes på en klippa, 246 meter ovanför havsnivån. På detta sätt kunde man se på långt håll om fiendens skepp närmade sig.

Söder om Olbia ligger en vacker, oförstörd och skrovlig kust nära Ogliastra. Detta område är fantastiskt för naturälskare och människor som vill njuta av Sardiniens skönhet, långt ifrån turiststränderna i norr och söder. Man hittar många lugna stränder och vackra klippformationer i det här området. Området är bara tillgängligt med bil så man måste hyra en bil i Olbia för att besöka den här regionen.

Hyra bil i Olbia

Man kan hämta sin hyrbil på Olbia flygplats och på ett kontor i staden. Olbia har inga trafik- eller parkeringsproblem. Det är enkelt att köra runt. Olbia är en bra utgångspunkt för att utforska ön. Och som uppmuntring: invånarna på Sardinien kör mycket mer avslappnat än italienare i andra delar av landet.

Flygplatser in Italien


-> Airport Desk B.V. is registered at the Chamber of Commerce Leeuwarden, The Netherlands, no. 01165675