Tjänster

Service

Hotell

Det finns så kallade transithotell i alla terminaler. De är huvudsakligen avsedda för att man ska kunna fräscha upp sig eller vila sig mellan flygningarna. Det enda 'riktiga' hotellet på flygplatsen är Crowne Plaza Hotel (tel: +65(0)6823 5300), vilket ligger i anslutning till Terminal 3. Andra hotell i närheten av flygplatsen är bland annat Changi Village Hotel (tel: +65(0)6496 7699), Aloha Resort (tel: +65(0)6581 9033) och Cameron Hotel (tel: +65(0)6545 1816).‎ För information om fler hotell och för att boka online, kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Singapore flygplats är inte bara en av de bästa flygplatserna i världen när det gäller service; det finns också ett stort antal restauranger, caféer (snack) barer och butiker. De flesta är öppna 24 timmar om dygnet. När man ska äta kan man välja mellan ett flertal asiatiska specialiteter, men det finns även västerländska restauranger och snabbmatskedjor. Den som gillar att shoppa får sitt lystmäte tillfredställt på Singapore flygplats. Shoppingområdet är stort, varierande och naturligtvis kan man även köpa taxfreeartiklar.

Bagage

I alla terminaler kan man förvara sitt bagage i skåp. För förlorade och upphittade föremål måste man vända sig till informationsdiskarna, som finns utspridda i terminalen.

Information

Utspridda i terminalerna finns det informationsdiskar för förfrågningar angående Singapore flygplats, flygtider och tjänster. Det finns även flera informationskiosker med touchscreens. Man kan även direkt kontakta personalen i informationsdisken genom att ringa via en av telefonerna på flygplatsen.

Business

I transithotellen finns businesscenter, som erbjuder faciliteter för att faxa, kopiera och koppla upp sig på internet. Mötesrum finns också tillgängliga. För att boka kan man ringa +65(0)6542 5538 (Terminal 1), +65(0)6542 8122 (Terminal 2) eller +65(0)6823 5300 (Terminal 3). I iConnect-centret i Terminal 2 kan man genomföra videokonferencer. Mer omfattande businessfaciliteter erbjuds av Crowne Plaza Hotel (se Hotell).

Transitloungerna, som till exempel Rainforest Lounge (webbsida) och Plaza Premium Lounge är utmärkta, med till exempel ett spa, duschar och tysta rum. 

Handikappade

Singapore flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter och även lågt hängande telefoner. Man kan hyra rullstolsramper via läkarcentralen (se Hjälpstation i Andra tjänster).

Andra tjänster

Det finns banker och växelkontor. Några av dessa är öppna 34 timmar om dygnet. På flera olika platser hittar man också bankomater där man kan växla pengar. I loungerna finns det datorer med gratis tillgång till internet; på de flesta platser har man också gratis wi-fi. Hjälpstationen finns tillgänglig i läkarcentralen (tel: +65(0)6543 1118 eller +65(0)6543 2223). Flygplatsen har även en simbassäng, ett spa, ett fitnesscenter, duschar, massagesalonger, hårfrisörer och ett tyst center. På de flesta damtoaletter finns möjligheten att byta blöja. Det finns även några vackert designade trädgårdar. Rökområden finns både i och utanför terminalerna. I Budgetterminalen finns det bara utanför på terrassen.