Transport

Lokaltransport

Tåg

Järnvägsstationen ligger i anslutning till Terminal 2. Det tar ungefär en halvtimme att ta sig från flygplatsen till Singapores centrum. Mer information finns på webbsidan Singapore metro-tågtransport.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen två mil nordöster om Singapores centrum. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil via Östkustens parkväg. Det är en tullväg på vilken man måste betala på elektroniskt sätt. Biluthyrningsföretagen på flygplatsen säljer de nödvändiga korten med chip.

Buss 36 ansluter flygplatsen till stadens centrum. Bussen stannar vid terminalerna 1, 2 och 3. Resan tar ungefär en timme. På Transportcentret för marktransport i ankomsthallen i Terminal 1 kan man få information om alla transportmedel till och från flygplatsen. 

Biluthyrning Singapore Changi flygplats

Biluthyrningsföretaget Avis har diskar i alla terminaler; Hertz är det enda företaget som finns i terminalerna 2 och 3. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi 24 timmar om dygnet utanför ankomsthallen. Man kan även välja att dela taxi, de så kallade Maxi Cabs. Dessa upprätthåller en direktförbindelse mellan Singapore flygplats och hotellen i staden. 

Flygplatsparkering

Det finns flera parkeringsfaciliteter på Singapore flygplats. Det finns parkeringsplatser nära terminal 1 och 3 och nära terminal 2 finns det ett stort parkeringsgarage där man kan parkera 2600 bilar. Antalet parkeringsplatser nära Budgetterminalen är begränsat.