Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Kairo flygplats än så länge, men man håller på att bygga en tunnelbanelinje som kommer att förbinda flygplatsen med Mohandesin station (i Giza) under 2012.

Bil och buss

Kairo internationella flygplats ligger 2,2 mil nordost om den egyptiska huvudstaden. Fram tills nyligen var infrastrukturen mycket bristfällig, men sedan man öppnade en ny avgiftsbelagd väg har situationen förbättrats betydligt. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil från Kairos ringled. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Flera busslinjer förbinder flygplatsen med den egyptiska huvudstaden. För turister är flygbussen det enklaste. Denna buss går till Heliopolis, Nasr City, Kairo centrum, Giza, Mohandesin, Zamalek, Maadi samt pyramiderna. I ankomsthallen till både terminal 1 och 3 kan man köpa bussbiljett (tel: +20(0)2 2265 3938).

Biluthyrning Kairo flygplats

Man kan hyra bil i ankomsthallen i både terminal 1 och 3. Det finns sex biluthyrningsföretag på Kairos flygplats: Avis, Budget, Europcar, J Car, Hertz och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder: de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.  

Taxi

Det finns många taxibilar utanför ankomsthallen, men redan inne i terminalen kommer chaufförer fram till en och lovar en 'ett bra pris'. Även om detta ibland faktiskt är på det viset, är det bättre att först ta reda på vilka priser som gäller. Man kan till exempel fråga en egyptisk medresenär. Man kan också boka en taxi i förväg online via Cairo Taxi. Resan till Kairo tar 30-60 minuter, beroende på trafiken. 

Flygplatsparkering

Det finns stora parkeringsplatser utanför terminal 1 och 3. Man betalar 5 egyptiska pund per timme. Det finns ett parkeringshus nära terminal 2.