Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Addis Abeba flygplats. De närmaste boendena är Meridian Hotel (tel: +251(0)1 1661 5050) och Dreamliner Hotel‎ (tel: +251(0)1 1467 4000). De bättre hotellen ligger i centrum av den etiopiska huvudstaden, däribland Hilton Addis Ababa Hotel‎ (tel: +251(0)1 1517 0000), Sheraton Addis‎ (tel: +251(0)1 1517 1717) och Ghion Hotel‎ (tel: +251(0)1 513 222).

Butiker och restauranger

Det finns ett ganska hyggligt antal restauranger, (snack) barer och butiker på Addis Abeba flygplats, men utbudet är definitivt inte överväldigande. Man bör också tänka på att de flesta platserna där man kan äta och dricka finns efter tullen. 

Baggage

Man kan inte förvara sitt bagage på Addis Abeba flygplats. För förlorade och upphittade föremål får man vända sig till flygplatsbevakningen. Det finns också maskiner för inplastning av bagage. 

Information

I centralhallen finns det en informationsdisk för förfrågningar om Addis Abeba flygplats, flygtider och flygplatstjänster. Dessutom har den etiopiska turistbyrån en disk i ankomsthallen. 

Business

Utöver grundläggande faciliteter som fax, kopiering och internetanslutning i VIP-loungen finns det inga affärsfaciliteter på Addis Abeba flygplats. Dessa hittar man på affärshotellen i centrum av den etiopiska huvudstaden, såsom på Hilton och Sheraton (se Hotell). De erbjuder bland annat mötesutrymmen och konferensrum.  

Handikappade

Addis Abeba flygplats är utmärkt handikappanpassad. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter. 

Andra tjänster

Det finns banker och växlingskontor, men det finns bara en bankomat (i ankomsthallen). Det finns också en bankomat i centralhallen, men resenärer har anmält att den ofta är sönder. Det finns också ett postkontor. Första hjälpen-kontoret kan man nå via en av de telefoner som finns överallt på flygplatsen.