Biluthyrning Kenya

Biluthyrning Kenya

Bestämmelser och allmän information

Närhelst trafikreglerna kommer upp som samtalsämne i en konversation dyker ordet 'inga' upp i tankarna. Minimiåldern för att hyra bil i Kenya är tämligen hög; 23 år. Vissa biluthyrningsföretag har till och med 25 år som minimiålder.

Det är vänstertrafik och hastighetsbegränsningarna är ofta ovidkommande. Man bör komma ihåg att köra för fort är en farlig sysselsättning och en bra anledning för stolta poliser att dela ut böter.

Det lönar sig att vara uppmärksam på detaljer eftersom trasiga delar ofta förstör det roliga under en bilresa. En dyrare hyrbil KOMMER ATT ta en längre och ÄR pålitligare i Kenya.

Att köra i Kenya med hyrbil

Nationalparkerna i Kenya är öppna för besökare med bil även om det är på sin plats att vara bra förberedd. Att övernatta i parkerna är endast tillåtet i stugor, under researrangörernas överinseende. Att på måfå köra in i en park för att sätta upp ett tält är strängt förbjudet, och, ännu viktigare, väldigt farligt. Ända sedan landet blev självständigt från att vara en brittisk koloni, råder missnöje i landet. Det är därför att rekommendera att anlita en förare till hyrbilen.

Man kan lätt köra till grannländerna, även om förare tillråds att inte korsa öknen norrut. Beväpnade konvojer är de enda tecknen på trafik i det området. Att resa till Etiopien är lätt genom staden Moyale, Uganda kan man nå genom Busia och Tanzania genom Namanga.

Det finns ett omfattande antal nationalparker i Kenya. En halvtimme från Nairobi ligger Nairobis nationalpark och en annan trevlig park är Lake Nakuru nationalpark. Här hittar man över 400 arter av fåglar, lejon, leoparder, giraffer, noshörningar med mera. Den här parken kan man också ta sig till på 30 minuter.

Att hyra bil i Kenya

När man bokar en hyrbil är flygplatsens utbud omfattande. Många stora biluthyrningsföretag finns här. Man kan anlita Avis, Budget, Europcar och Hertz.

Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra. Detta företag jämför priserna mellan de lokala företagen på ett för kunden behändigt sätt.