Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell på Malé flygplats, Hulhule Island Hotel (tel: +960 333 0888). Det finns flera hotell och semesteranläggningar på Maldiverna och i huvudstaden hittar man en del lyxhotell, däribland Shangri-La Traders Hotel Male (tel: +960 3300 888), The Boutique Inn at Villa Shabnamee (tel: +960 334 1002) och The Wave Hotel & Spa (tel: +960 300 1818). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga priser. 

Butiker och restauranger

Det finns ett stort antal butiker både inne i terminalen och utanför byggnaden, däribland många taxfreebutiker som säljer elektronik, designerkläder och det vanliga utbudet av kosmetika, tobak och sprit. Dessutom finns det ett antal restauranger, (snack) barer och kaféer.

Bagage

Man kan göra förfrågningar om förlorade föremål via flygplatspolisen (Security Office) i avgångshallen. 

Information

Det finns en informationsdisk både i utrikes och i inrikes avgångshall för förfrågningar om Malé internationella flygplats, flygtider och flygplatstjänster. Man hittar också flera resebyråer i ankomsthallen. 

Business

Utöver en VIP-lounge som har grundläggande faciliteter såsom fax, kopiering och internettillgång, erbjuder Malé flygplats inga affärsfaciliteter. För detta får man vända sig till de lyxiga semesteranläggningarna och hotellen som ligger utspridda runt om Maldiverna, eller hotellen i huvudstaden (se Hotell). 

Handikappade

Malé flygplats är väl handikappanpassad. Det finns rullstolsramper och anpassade toaletter. Faciliteterna för handikappade kommer att förbättras ytterligare när flygplatsen har byggts ut och moderniserats (se Inledning). 

Andra tjänster

Det finns en bank på Malé flygplats, Bank of Maldives, där man kan växla pengar. Utöver banken finns det ett apotek och ett första hjälpen-kontor. Bredvid kaféet Mariyaad finns det duschar som man kan använda utan kostnad. Utomhus, utanför terminalen finns det en lekplats för barn. Vid ingången till avgångshallen finns det ett postkontor och det finns också ett bönerum för muslimer. Airport Cyber Café har fem datorer med internatanslutning.