Biluthyrning Marocko

Biluthyrning Marocko

Bestämmelser och allmän information

Marocko har ett omfattande vägnät som sträcker sig över cirka 6 000 mil. Avstånden visas i kilometer och vägskyltarna är på franska och arabiska. För att hyra bil måste man vara 23 år och ha haft körkort i 2 år (detta kan variera beroende på företag). Internationellt körkort kan krävas av vissa företag.

Även om få personer lyder dessa regler är hastighetsbegränsningen i tätortsområden 19 mph/30 km/h. Reglerna på vägarna är dock annorlunda och det verkar inte finnas några trafikregler i de flesta städerna. Hastighetsbegränsningen på landsvägar och motorvägar är 60 mph/100 km/h.

Det är högertrafik och det är obligatoriskt att använda säkerhetsbälte. Barn måste alltid sitta i baksätet.

Att köra i Marocko med hyrbil

Det omfattande vägnätet är perfekt för resor genom Atlasbergen. Man bör uppmärksamma att hyrbilar inte får köra över gränsen från Marocko.

Landet är omkring 128,8 mil långt (från norr till söder) och runt 80,5 mil från öster till väster. Utflykter och rundresor beror på ankomstort eftersom Marocko är ett stort land. En resa från Tanger eller Ceuta är en trevlig tripp som tar lite längre än en dag. En annan trevlig resa är från Marrakech till Casablanca (omkring 22 mil) och till Fes eller Meknes nästa dag (ytterligare 25 mil). På det här viset kan man besöka både Marockos turistiska region (Marrakech och Agadir) och dess kulturella region (Fes och Meknes).

Att hyra bil i Marocko

När man hyr bil kan man välja bland de många biluthyrningsföretagen på flygplatsen. Man kan använda sig av Avis, Budget, Europcar och Hertz.

Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra. På det viset jämförs priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.