Transport

Lokaltransport

Tåg

Under ankomsthallen finns det en tågstation. Det finns ett tåg en gång i timmen till centrum och till hamnen i Casablanca och vidare till Mohammédia, Rabat, Salé och industristaden Kénitra. En tågbiljett till Casablanca kostar 50 dirham i första klass eller 35 dirham i andra klass. För ytterligare information kan man besöka webbsidan Office National des Chemins de Fer.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 3 mil sydost om Casablanca, utmed huvudvägen till Marrakech, vilken norr om staden ansluter till motorvägen mellan Casablanca och Rabat. Från Casablancas centrum följer man skyltarna till Settat. Avfarten till flygplatsen är tydligt markerad.

Bussbolaget CTM upprätthåller en fast förbindelse mellan flygplatsen och Casablancas centrum. Restiden är omkring en timme. För ytterligare information (tel: +212(0)522 361 304).

Biluthyrning på Casablanca Mohammed V flygplats

I ankomsthallen finns det många diskar för biluthyrningsföretag. Internationella biluthyrare som finns representerade är: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil genom EasyTerra som jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag.

Taxi

Utanför ankomsthallen finns det gott om taxi. Dessa är vad man kallar grands taxis (vit färg), som är mycket dyrare än petit taxis (röd färg) som endast har tillåtelse att köra i stan. Det finns ett anslag med de officiella priserna, men i stort sett varje taxichaufför försöker att ta mer betalt. En resa till Casablancas centrum kostar omkring 250 dirham.

Flygplatsparkering

Framför terminalbyggnaden finns det ett stort parkeringsområde med parkeringsplatser för korttids- och långtidsparkering. Information om parkeringsavgifter saknas.