Biluthyrning Namibia

Biluthyrning Namibia

Bestämmelser och allmän information

Många vägar i Namibia är grusbelagda (4 000 mil med grusvägar och bara 500 mil med asfalterade vägar). Detta gör körandet lite svårare, speciellt när man överskrider den rekommenderade hastighetsbegränsningen på 50 mph/80 km/h. Längs de flesta vägarna hittar man varningsskyltar och det är tillrådligt att ta hänsyn till dessa varningar. När man ser en skylt med pilar ska man sänka hastigheten med minst en tredjedel.

Man bör vara försiktig när det regnar kraftigt eftersom detta orsakar gropiga vägar. Det är viktigt att använda helljuset vid sandstormar eller dimma så man bör kontrollera billyktorna när man hyr bil. Det är dessutom en bra idé att hyra en fyrhjulsdriven bil. 

Det är vänstertrafik i Namibia och det är obligatoriskt med säkerhetsbälte. För att hyra bil måste man vara 23 år och ha haft körkort i 2 år.

Att köra i Namibia med hyrbil

Windhoek ligger i centrala Namibia. Härifrån är det lätt att ta sig till de flesta sevärdheterna (med bil). Den viktigaste hamnstaden är Walvis Bay och fiskeindustrin är en viktig del av den lokala ekonomin. Längs bukten kan man ofta se flamingor. Walvis Bay ligger 30 mil bort från Windhoek med bil.

En annan intressant plats i Namibia är staden Keetmanshoop, 45 mil från Windhoek. Här hittar man 'Giant's playground', känt för sina klippformationer som liknar stora leksaksklossar. I området ligger också Quiver tree forest.

Etosha nationalpark är ett av södra Afrikas största naturreservat och består främst av saltpannor. Vilda djur såsom elefanter, zebror och lejon strövar omkring i området. Parken är nästan lika stor som Nederländerna och ligger i norra Namibia, 50 mil från Windhoek. Detta är en ganska lång resa och tar omkring 6,5 timmar.

Att hyra bil i Namibia

Det är att rekommendera att använda sig av biluthyrningstjänsterna på flygplatsen. Många stora företag har kontor här och man kan anlita Avis, Budget, Europcar, Hertz och Imperial.

Ett annat alternativ är att boka bil genom EasyTerra. Detta företag jämför priserna mellan väletablerade biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.