Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger utmed vägen från Windhoek till Gobabis (B6) vilken också kallas Trans-Kalahariweg. Avfarten till flygplatsen är tydligt markerad.

Bussar avgår från avgångshallen till den kombinerade taxi- och busstationen på Independence Avenue i centrum av Windhoek. Det finns också en direktförbindelse med Eros flygplats för flygningar inom Namibia. Priserna är tydligt angivna både för taxi och bussar.

Biluthyrning på Windhoek internationella flygplats

Det finns diskar i ankomsthallen för följande biluthyrningsföretag: Avis, Budget, Europcar, Hertz och Imperial. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns utanför ankomsthallen. Man kan köpa biljett i förväg till ett fast pris. Kostnaden för olika resmål är angivna på en anslagstavla. De officiella taxibilarna känns igen på en svart rektangel med ett nummer. Det är bäst att använda sig av dessa officiella taxibilar. I centralhallen kommer många taxichaufförer att försöka prata med en men man ska inte diskutera deras förslag! 

Flygplatsparkering

Det finns tre olika parkeringsområden: ett för korttidsparkering, ett för lite längre parkering och ett för långtidsparkering. Den sistnämnda ligger i skugga och är bevakad. Om man parkerar mer än fem timmar rekommenderas man att parkera där.