Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Seychellerna internationella flygplats. Det närmaste hotellet är La Roussette (tel: +248 376 245), ett enkelt pensionat med stugor och den lyxiga turistanläggningen Wharf Hotel & Marina (tel: +248 670 700). Eftersom Seychellerna inte är särskilt stort så är alla hotell egentligen belägna i närheten av flygplatsen. Några andra hotell på östkusten (där flygplatsen är belägen) är Le Relax Hotel (tel: +248 382 900) Chalets d'Anse Forbans (tel: +248 4366 111) och Berjaya Beau Vallon Bay Beach Resort and Casino (tel: +248 287 287). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Seychellerna internationella flygplats har ett rimligt utbud av affärer. Det finns en stor taxfreebutik och det finns även affärer som säljer lokala specialiteter som till exempel likör (den berömda Coco d'Amour!) och konst av lokala konstnärer. Det finns även två smyckeaffärer. När det gäller ställen där man kan få något att äta och dricka så finns det en restaurang och några (snack) barer.

Bagage

Man kan inte förvara sitt bagage på Seychellerna internationella flygplats. För förlorade och upphittade föremål måste man vända sig till informationsdisken.

Information

Det finns en informationsdisk i den internationella terminalen för förfrågningar angående flygplatsen. Disken ger också turistinformation.

Business

Förutom en VIP-lounge som erbjuder elementära faciliteter som till exempel faxning och kopiering så har flygplatsen inga businessfaciliteter. Dessa faciliteter erbjuds av Berjaya Beach Resort (se Hotell), som till exempel har mötesrum och (ganska små) konferensrum tillgängliga.

Handikappade

Seychellerna internationella flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns en rullstolsramp och anpassade toaletter.

Andra tjänster

För att växla pengar och för annan finansiell service kan man gå till tre banker: Barclays Bank, MCB Seychelles och Nouvobanq. Det finns även några bankomater utspridda i terminalerna.