Biluthyrning Sydafrika

Biluthyrning Sydafrika

Bestämmelser och allmän information

För att kunna köra i Sydafrika måste man vara 18 år även om många biluthyrningsföretag har en minimiålder på 25 år (23 års ålder samt 2 års erfarenhet). Det är vänstertrafik i Sydafrika och avstånden visas i kilometer.

Hastighetsbegränsningarna är: på motorväg 75 mph/120 km/h och 38 mph/60 km/h i tätortsområden. Det är att rekommendera att skaffa internationellt körkort eftersom polisen har en benägenhet att konfiskera körkortet efter att man har blivit stoppad (ibland utan någon påtaglig anledning).

Liksom i Europa är det strängt förbjudet att använda mobiltelefon i bilen och säkerhetsbälte är obligatoriskt. Man FÅR böter om man kör utan säkerhetsbälte. Sydafrika har bra vägar, men en fyrhjulsdriven bil rekommenderas. Nattetid måste man vara uppmärksam på djur som går över vägen, speciellt antiloper. Man måste ta hänsyn till skyltarna.

Att köra i Sydafrika

Sydafrika är ett stort land och så även avstånden mellan de större städerna. En resa från Johannesburg till Durban är 56,6 mil och det är bäst att dela upp bilturerna på ett par dagar. Det finns många möjligheter till utflykter även om detta beror på ankomstort och var man övernattar längs vägen.

Det är en 6 timmar lång bilresa från Johannesburg till Krugerparken. En tidig start kan vara bra om man bestämmer sig för att göra denna resa. Med Kapstaden som utgångspunkt finns det andra alternativ att välja bland. Till exempel kan man arrangera utflykter till Hout Bay, Simon's Bay, False Bay och Godahoppsuddens naturreservat.

Om man startar från Durban öppnar det upp för andra delar av Sydafrika, även landet Lesotho (som ligger omgivet av Sydafrika) kan besökas.

Att hyra bil i Sydafrika

Flygplatserna i Kapstaden, Johannesburg och Durban har ett stort antal biluthyrningsföretag att välja bland. Man kan använda sig av: Avis, Budget, Europcar, Hertz och Imperial.

Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra, en webbsida där priserna mellan lokala biluthyrningsföretag jämförs på ett för kunden behändigt sätt.