Biluthyrning Tunisien

Biluthyrning Tunisien

Bestämmelser och allmän information

För att köra bil i Tunisien måste man vara 18 år gammal. Att hyra en bil kan man göra när man är 21 år. På liknande sätt som i Egypten (Kairo) är Tunisien en region där 'defensiv körning' gäller. Säkerhetsbälte är obligatoriskt i framsätet och det är högertrafik.

Hastighetsbegränsningarna är: i städer 31 mph/50 km/h, även om hastigheterna i verkligheten är högre. På motorväg är hastighetsbegränsningen 69 mph/110 km/h även om det rekommenderas att sakta ner under sandstormar. Om man vill köra in i ett ökenområde måste man kontakta nationalgardet. Att köra in i Sahara utan att ha gjort detta är förbjudet.

Man bör tänka på att vid en trafikolycka kan man få vänta länge innan man får lämna polisstationen. Att fastställa böter eller ansvarsskyldighet vid en olycka är en tröttsam historia.

Att köra i Tunisien med hyrbil

En populär utflykt är en åktur från Tunis till Matmata (Sahara). Detta är en 45 mil lång bilresa och man reser genom flera bakgrundskulisser till Stjärnornas krig-filmerna. Många traditionella underjordiska "troglodyt"-strukturer kan ses här och vissa hotell ligger under jorden.

En något mer uppfriskande upplevelse är att besöka kuststäder som Sousse och Mahdia. Den senare är en imponerande hamnstad med vackra stadsportar och färgstarka fiskebåtar, belägen 20 mil från Tunis. Stränderna i det här området anses vara Tunisiens bästa.

Utöver den charmiga amfiteatern i El Djem (3 mil från Mahdia) och den vackra staden Karthago (en gammal fenicisk handelsstad 1 mil från Tunis), är oaserna Tozeur och Douz väl värda ett besök. Karavanturer och kamelridningar blir ofta till en drömlik Fata Morgana-upplevelse.

Att hyra bil i Tunisien

Det finns flera olika biluthyrningsföretag på Tunis Carthage internationella flygplats: Avis, Budget, Hertz och Sixt. Dessutom finns det några mindre uthyrningsföretag, men man bör verkligen kontrollera bilens skick och tilläggskostnader här.

Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra. Denna webbsida jämför priserna mellan väletablerade biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.