Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Tunis flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 7 kilometer nordöst om Tunis. Väganvisningar till flygplatsen finns redan inne ifrån stadens centrum. Restiden är 15-30 minuter, beroende på trafiken.

SNT busslinje 35 avgår var 30 minut till Tunis centrum. En biljett kostar mindre än 1 dinar. De lyxigare TUT-bussarna är lite dyrare, drygt en dinar, och de avgår var 15 minut. 

Biluthyrning

I ankomsthallen finns det diskar tillhörande biluthyrningsföretag: Avis, Budget, Hertz och Sixt. Det finns också många lokala företag men man bör se till att alla avgifter är inkluderade i hyrpriset och att bilen är i gott skick. Man kan också boka en bil i förväg genom EasyTerra som jämför flera olika biluthyrningsföretag.

Taxi

Vid taxihållplatsen finns det taxibilar med taxameter. Man bör se till att chauffören slår på taxametern! En resa till staden bör kosta 5 dinarer - enligt taxametern, men taxichaufförer försöker ofta ta mer betalt. Man tar en extra avgift för bagage och efter klockan 21.00 tillkommer en avgift på 50 %. Man bör inte låta sig påverkas av 'specialavtal' som taxiförare inne i ankomsthallen erbjuder!

Flygplatsparkering

Framför terminalbyggnaden finns det ett parkeringsområde med 2 500 platser. Avgiften är 0,65 dinarer för de första 12 timmarna och därefter 3 dinarer per dag.