Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Ho Chi Minh City flygplats är belägen i stadens västra förorter, endast sex kilometer från centrum. Från stadens centrum kan man nå flygplatsen via Nam Ky Khoi Nghia Road vilken förvandlas till Nguyen Van Troi Road som leder direkt till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. Man bör dock tänka på att trafiken i Ho Chi Minh City kan vara mycket livlig. Vid en lugn tidpunkt tar det 20 minuter från centrum till flygplatsen, men en resa under rusningstiden kan at mer än en timme.

Det går två bussar till Ho Chi Minh City. En resa till centrum kostar 3000 dong. Om man reser i grupp kan det vara billigare att ta en minibuss, men man måste dock förhandla om priset. 

Biluthyrning Ho Chi Minh Airport

Officiellt finns det inga biluthyrningsföretag på flygplatsen. Det finns biluthyrningsföretag i staden. Inuti och runtomkring terminalen så kommer det fram folk till en som hyr ut bilar med förare. Dessa människors pålitlighet kan ofta diskuteras. Om man accepterar så måste man köpslå ordentligt om priset.

Taxi

Det finns ett stort antal officiella och icke officiella taxibilar utanför terminalen. Två pålitliga taxibolag är Vinasun Taxi (tel: +84(0)8 272 727) och Mai Linh Taxi (tel: +84(0)8 38 262 626).

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats mittemot terminalens ingång. Det är säkert att parkera här under en kort period, men man bör inte lämna bilen här under natten. Flygplatsen upplyser uppriktigt att man inte tar något ansvar för bilar som står parkerade här.