Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen direkt tågförbindelse med flygplatsen, men det finns två stationer i närheten: Manilas snabbspårvägsstation Baclaran och tågstationen Nichols. Det finns förslag på att förlänga den så kallade gula linjen i snabbspårvägsnätet till flygplatsen. 

Bil och buss

Flygplatsen ligger 7 kilometer söder om centrum i den filippinska huvudstaden. Med hyrbil kan man nå flygplatsen från centrum via South Luzon Expressway. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. Man bör komma ihåg att trafiken i den filippinska huvudstaden ofta är väldigt intensiv. 

Flera busslinjer förbinder flygplatsen med olika resmål i Manila. Några bussar stannar vid alla terminalerna, andra endast vid terminal 3. Så kallade jeepneys kör också från flygplatsen till staden och till snabbspårvägsstationen Baclaran (se Tåg).

Biluthyrning Manila flygplats

Det finns flera olika biluthyrningsföretag på Manila Ninoy Aquino flygplats. Internationella företag såsom Alamo, Avis, Budget, Europcar och Hertz, men också mindre kända företag såsom Nissan Rent-a-Car, Pacific Blue och Sunshine. Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. 

Taxi

På Manila flygplats kommer det fram personer till en som letar efter kunder till sina 'taxi'. Vi rekommenderar att man ignorerar dessa förslag. Det är bättre att ta en officiell taxi. Man kan boka en taxi vid en biljettkiosk. En resa till Manilas centrum kostar omkring 200 pesos och tar, beroende på trafiken, från 30 minuter till över en timme. 

Flygplatsparkering

Det finns utomhusparkeringar vid de tre internationella terminalerna. Man har en fast avgift på 35 pesos, oberoende av hur länge man parkerar sin bil. För att lämna bilen över natten får man betala 50 pesos per natt, men av säkerhetsskäl behöver man först anmäla detta hos säkerhetstjänsten. Det finns ett parkeringshus nära terminal 3. Mer information om parkering på Manila flygplats via telefonnummer +63(0)2 877 1109, anknytning 748.