Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns två tågförbindelser till flygplatsen. Keikyū järnvägslinje ansluter Haneda flygplats med järnvägsstationerna Shinagawa och Yokohama. Denna linje har också en anslutning till Toei Asakusa-linjen, som går genom Tokyos östra distrikt.

Det finns även en järnvägsförbindelse till stationen Hamamatsuchō, från vilken man kan nå ett flertal andra destinationer i Tokyo.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 1,5 mil söder om Tokyos centrum. Kawasaki och Yokohama är belägna sydväster om flygplatsen. Tokyo internationella flygplats är enkel att nå med hyrbil via Motorväg 1. Man bör tänka på att vägarna i Japan och speciellt runtomkring flygplatsen är mycket livliga. Man bör försäkra sig om att vara ute i god tid så att man inte missar sin flight!

Det finns ett flertal bussförbindelser från Haneda flygplats till platser i Tokyo, Kanagawa, Chiba, Saitama och andra ställen i Kantoregionen. I ankomsthallen finns en tydlig skylt med väginformation. Här kan man även köpa bussbiljetter vid en disk (samma som för hotellbokningar) eller i en biljettmaskin. 

Biluthyrning Tokyo internationella flygplats

Det finns två allmänna biluthyrningsföretag (Japaren Car Rental och Nippon Rent-a-Car) på Tokyo flygplats, de andra tre är knutna till japanska bilmärken (Mazda, Nissan och Toyota). Det finns diskar i ankomsthallen.

Taxi

Det finns taxi utanför terminalen. En taxiresa till Tokyos centrum är inte billig, man bör räkna med omkring 7000 yen. Ett billigare alternativ är flygbussen, i vilken man kan boka plats online.

Flygplatsparkering

Det finns ett stort parkeringsgarage i närheten av terminalen. För de första 4½ timmarna betalar man 150 yen för 30 minuter. dagsavgiften för de första tre dagarna är 1500 yen, efter det är priset 1000 yen per dag. Man kan boka en parkeringsplats online. För mer information om parkering på Tokyo internationella flygplats kan man ringa +81(0)3 6428 0121.