Transport

Lokaltransport

Tåg

Den snabbaste förbindelsen mellan Narita flygplats och Tokyo är Narita Express (NEX). Detta expresståg tar passagerarna till Tokyo station i centrum av den japanska huvudstaden på 60 minuter. Man kan köpa en biljett (reserverade platser) vid disken i ankomsthallen. Sobu Line ansluter också Narita flygplats till Tokyo-station. Resan tar längre tid men är betydligt billigare än Narita Express. Keisei Skyliner och Keisei Limited Express går båda till Nippori-station, precis norr om Tokyo-station.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen över sex mil nordöster om Tokyo. Den enklaste vägen att nå Narita flygplats med hyrbil är via Higashi Kanto Expressväg. Man tar utfarten till Shin-Kuko Expressväg och väljer infart 1 eller 2 till flygplatsen (beroende på vilken terminal man ska till). Flygplatsen kan även nås via väg 296; då kör man in på flygplatsen via den södra infarten. Vägen till Nariate flygplats är tydligt skyltad på alla vägar.

Det finns flera olika bussförbindelser från Tokyo Narita flygplats till den japanska huvudstaden, liksom till andra destinationer. Flygplatsens limousinbuss avgår en gång i kvarten till Tokyo City Air Terminal. Några bussar går direkt till ett antal populära hotell. Man kan fråga vilka de olika alternativen är i biljettdisken i ankomsthallen.

Biluthyrning Narita internationella flygplats

Det finns diskar som tillhör olika biluthyrningsföretag i ankomsthallarna både i Terminal 1 och i Terminal 2. Det finns tre allmänna leverantörer (Nippon, ORIX och Japaren) och tre som är knutna till japanska bilmärken (Mazda, Nissan och Toyota).

Taxi

Det finns tillräckligt med taxibilar på Tokyo Narita flygplats, men eftersom flygplatsen ligger så långt från den japanska huvudstaden så kan en taxiresa bli mycket dyr. Man bör tänka på att förutom att betala själva taxin så måste man betala tullen för de japanska motorvägarna separat.

Flygplatsparkering

Parkringsgaragen P1 och P2 ligger nära Terminal 1 respektive 2. Man betalar 500 yen för den första timmen, sedan 250 yen för varje halvtimme. Efter 4½ timme tillämpas dagsavgiften på 2500. Därefter kostar varje dag 2000 yen.

På parkeringsplatsen P3 och i parkeringsgaraget P5 parkerar man sin hyrbil för 1500 yen om dagen. Man kan kolla online var det finns parkeringsplatser tillgängliga.