Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Amman flygplats ännu, men det finns planer på att bygga en järnvägsförbindelse mellan flygplatsen och den jordanska huvudstadens centrum. Det står inte klart när dessa planer kommer att förverkligas. 

Bil och buss

Flygplatsen ligger 3,2 mil söder om Amman och är lätt att nå med hyrbil. Från Ammans centrum tar man motorvägen med vägnummer 15 söderut. Avfarten mot flygplatsen är precis före staden Al Jizah och är tydligt skyltad.

Var trettionde minut (på natten mellan 22.00 och 07.00 var timme) avgår en Airport Express Bus (tel: +962(0)6 592 7665) från flygplatsen till Ammans centrum (Abdali). Resan tar omkring 45 minuter och en bussbiljett kostar 1.50 dinarer.

Biluthyrning Amman flygplats

Man hittar biluthyrningsdiskar i ankomsthallen. Det finns flera biluthyrningsföretag på Amman flygplats, däribland många lokala företag och två internationella: Budget och Europcar. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.  

Taxi

Taxi på Amman flygplats finns tillgängliga dygnet runt. Man köper en biljett i en kiosk. Det finns fasta priser som är tydligt angivna på en skylt. För bokning och information ringer man +962(0)6 4451 302. De officiella taxibilarna är gula med en grön logotyp på sidan. 

Flygplatsparkering

Totalt finns det sex parkeringsplatser med plats för totalt 1 400 bilar. Parkeringsavgifterna är extremt låga. För en hel dags parkering betalar man mindre än 4 dinarer.