Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Phnom Penh flygplats ligger omkring sju kilometer väster om stadens centrum. Från stan tar man Confederation de la Russie (Ryska Boulevarden), vilken byter namn till National Road 4 (riktning mot Sihanoukville). Direkt före korsningen med National Road 3 i riktning mot Kampot ligger flygplatsen på vänster sida.

Det finns ingen bussförbindelse till flygplatsen. Phnom Penh har inga stadsbussar.

Biluthyrning på Phnom Penh internationella flygplats

Det finns biluthyrningsföretag på flygplatsen. Det finns inga internationella företag någonstans i Kambodja. Det finns enbart lokala företag som vanligtvis hyr ut bilar med chaufför.

Taxi

Det finns taxibilar framför ankomsthallen. En fast avgift på 9 $ tillämpas till varje destination inom centrum i Phnom Penh. Sedan en kort tid tillbaka finns det också motortaxibilar (tuktuks) på flygplatsen som är billigare, 5 $ till 7 $. Mopedtaxi får inte plocka upp passagerare på flygplatsen, men man kan gå till utgången och ropa till sig en. En mopedtaxi kostar 2 $-3 $ men de börjar med att be om mer.

Flygplatsparkering

Framför terminalbyggnaden finns det ett stort parkeringsområde. Avgiften för den första halvtimmen är 1 500 riel, därefter kostar det 1 000 riel per halvtimme.