Transport

Lokaltransport

Tåg

Airport Express Line är en tunnelbana som snabbt tar en till Pekings centrum. Tunnelbanan utgår från terminal 3, via terminal 2 till stationerna Sanyuanqiao och Dongzhimen i den kinesiska huvudstaden. En resa tar inte mer än 20 minuter. 

Bil och buss

Den internationella flygplatsen ligger 3,2 mil nordost om Pekings stadskärna. Flygplatsen är lätt att nå: man kan ta sig till flygplatsen med hyrbil via inte mindre än fyra vägar. Airport Expressway går från den tredje ringleden till terminal 1 och 2, den andra Airport Expressway går från den femte ringleden till terminal 3. Det finns också en norra och södra flygplatsväg. För att använda alla de här vägarna måste man betala vägtull. 

Det finns utmärkta bussförbindelser mellan Beijing internationella flygplats och flera olika platser i staden, däribland Xidan, Fangzhuang, tågstationen, Zhongguancun samt Nanyuan flygplats (för inrikesflyg med China United Airlines). För mer information om bussförbindelser ringer man +86(0)10 6459 4375/6.

Biluthyrning Beijing Capital internationella flygplats

I ankomsthallen till terminal 2 finns det diskar tillhörande kinesiska och internationella biluthyrningsföretag: Avis, Top One, China Auto Rental och Shouqi. I terminal 3 finns det bara ett biluthyrningsföretag: Hertz.

Observera: internationellt körkort är inte giltigt i Kina. Man kan bara köra bil med kinesiskt körkort. För utländska förare finns det ett tillfälligt körkort att få. Biluthyrningsföretaget kan hjälpa till med detta. 

Taxi

Det finns gott om taxibilar (tel: +86(0)10 6455 8892) på Beijing internationella flygplats. Det är ett minimipris på RMB 10 för de första tre kilometerna; efter det betalar man RMB 2 per kilometer. Om resan är längre än 1,5 mil (vilket den alltid är om man vill åka till Peking) tillkommer en extraavgift på 50 % av hela priset för förarens tillbakaresa. 

Flygplatsparkering

De flesta internationella resenärerna anländer till eller avreser från terminal 3. Nära denna terminal hittar man parkeringshus P3 (tel: +86(0)10 6453 2046) som har plats för 3 400 bilar. De första 30 minuterna är gratis. Nästa halvtimme kostar RMB 6 och därefter kostar det RMB 5 per halvtimme. Dagsavgiften är RMB 80.