Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns en tunnelbaneförbindelse mellan flygplatsen och Guangzhou. Tunnelbanelinje 3 går från flygplatsen via Renhe, Longgui, Jiahe, Yongtai, Tonghe, Nanfa Hospital, Mehua Garden och Yantang till Guangzhous centrum.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 2,8 mil norr om Guangzhou och är enkel att nå med hyrbil. En sexfilig motorväg ansluter flygplatsen till Guangzhou och vägen är tydligt skyltad både till Guangzhou och flygplatsen, även på engelska. 

En buss, Guangzhou Airport Express (tel: +86(0)20 8612 2102), avgår en gång i halvtimmen till Guangzhous främsta järnvägsstation. För mer information om transportmöjligheter kan man ringa Passagerar Service (tel: +86(0)20 8612 3727).

Biluthyrning Guangzhou flygplats

I ankomsthallen har olika kinesiska biluthyrningsfirmor sina diskar, liksom de internationella biluthyrningsföretagen Avis och Hertz.

Taxi

Taxibilar hittar man utanför ankomsthallen. Det är viktigt att veta att fasta priser gäller till ett antal populära destinationer i Guangzhou. Dessa finns uppskrivna på en skylt. Därför behöver man inte förhandla med taxiföraren om priset.

Flygplatsparkering

Guangzhou flygplats har en stor parkeringsplats utomhus och ett stort parkeringsgarage. Det finns parkeringsplatser för kort- och långtidsparkering, både under bar himmel och övertäckta parkeringsplatser. För parkering under bar himmel betalar man 8 yuan för den första timmen och sedan 5 yuan per timme.