Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Hangzhou Xiaoshan flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 2,7 mil öster om Hangzhous stadskärna och 1,5 mil från Xiaoshan. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil eftersom motorvägen Shanghai-Hangzhou-Ningbo går längsmed flygplatsen och avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Ett flertal bussar går från flygplatsen till Hangzhou och Xiaoshan. Det finns även långdistansbussar till andra destinationer, bland annat Yiwu, Suzhou och Wuzhen. En bussbiljett till Hangzhous järnvägsstation kostar 20 yuan. Mer information om bussar finns hos Biljettcentrum i ankomsthallen.

Biluthyrning Hangzhou Xiaoshan flygplats

Nära bussterminalens har ett biluthyrningsföretag sin disk: Top One. Här kan man bara hyra bil i en kort period, högst i sju dagar.

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen. Man bör försäkra sig om att föraren sätter på taxametern. Om han inte vill göra detta eller om taxin inte har någon taxameter så bör man försäkra sig om att komma överens om ett pris i förväg. För de första tre kilometerna betalar man fyra yuan, efter det är priser två yuan per kilometer. Från och med 10 kilometer är taxan tre yuan per kilometer. För 'lyx' taxi betalar man lite mer. 

Flygplatsparkering

Parkeringsplatserna P1 och P2, precis utanför terminalerna är avsedda för korttidsparkering. Från parkeringsplatserna för långtidsparkering P3 och P4,  går det speciella bussar till terminalen. Det finns även ett parkeringsgarage under terminalbyggnaden. För mer information om parkering på Hangzhou flygplats: tel: +86(0)571 8666 2176.