Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Macau flygplats, men det finns ett på infartsvägen till flygplatsen, Golden Crown China Hotel (tel: +853(0)28 851 166). Andra hotell i närheten av flygplatsen är bland annat Regency Hotel‎ (tel: +853(0)28 831 234), Grand Hyatt Macau Hotel‎ (tel: +853(0)28 681 234), Hotel Taipa‎ (tel: +853(0)28 821666) och Westin Resort Macau (tel: +853(0)28 871 111).

Butiker och restauranger

Det finns bara ett begränsat antal mat- och dryckställen på Macau flygplats. Det finns bara två restauranger, en före och en efter tullen. Dessutom är det ingen bra kvalitet. Även om de kinesiska rätterna är ganska hyggliga är det bäst att hålla sig ifrån de västerländska rätterna på de här restaurangerna. Antalet butiker är också begränsat. Det finns en stor King Power taxfreebutik. 

Bagage

I avgångshallen finns det förvaringsskåp där man betalar 20 patacas per dygn. Det finns också en disk för förlorat och upphittat bagage i ankomsthallen. 

Information

Det finns en informationsdisk i centralhallen för förfrågningar om flygtider och flygplatsservice. All personal talar dock inte flytande engelska. 

Business

Flygplatsloungen har grundläggande faciliteter som fax, kopiering och internettillgång. Man kan också ringa internationella samtal. Omfattande faciliteter finns på hotell och kasinon i Macau. Det finns gott om möjligheter till att hyra mötesutrymme och (ibland enorma) konferensrum. 

Handikappade

Macau flygplats är väl handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter samt lågt placerade telefoner. 

Andra tjänster

Det finns flera banker som inte bara växlar pengar men också erbjuder andra finansiella tjänster. Växlingskontor hittar man både före och efter tullen; bankomater finns utspridda runt om i terminalbyggnaden. Det finns också två rökområden. Dessa är speciella för de är inga små trånga rum som man hittar på andra flygplatser, utan öppna områden där röken hålls inne genom en 'luftgardin'.