Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Shenzhen flygplats.

Bil och buss

Shenzhen flygplats är belägen 3,2 mil nordväster om stadens centrum. Flygplatsen kan nås på olika sätt med hyrbil: via the Guang-Shen expressväg, Jihe expressväg och nationalväg 107. Dessa vägar ansluter flygplatsen till bland annat Hong Kong, Macau, Guangzhou och Dongguan. Motorvägsnätet runtomkring flygplatsen kan vara förvirrande, eftersom inte alla platser anges på engelska.

En gång i halvtimmen går det bussar till Hong Kong och Shenzhen. Det finns även flera olika minibussar som ansluter flygplatsen till Shenzhen.

Det finns även en färjeförbindelse till Hong Kong. Snabbfärjorna, som drivs av TurboJET, avgår från Fuyong-pir. En gratis flygbuss går från flygplatsterminalen A till piren.

Biluthyrning Shenzhen flygplats

I ankomsthallen hittar man diskar som tillhör kinesiska biluthyrningsföretag och det internationella biluthyrningsföretaget Avis.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. De tar inte bara passagerarna till Shenzhen, utan även till destinationer som till exempel Hong Kong eller Dongguan. Man bör försäkra sig om att föraren sätter på taxametern, eller nå en tydlig överenskommelse om ett pris i förväg.

Flygplatsparkering

Det finns en stor parkeringsplats nära Terminal A och ett stort parkeringsgarage nära Terminal B. De första 15 minuterna är gratis, efter det betalar man 10 yuan för den första timmen och sedan 2 yuan i timmen. Den maximala dagsavgiften är 50 yuan. Man kan få mer information via +86(0)755 2751 9786 (parkering vid Terminal A) eller +86(0)755 2751 9739 (parkering vid Terminal B).