Tjänster

Service

Hotell

Flygplatshotellet i Terminal 2 är ett transithotell. Bredvid det ligger Flygplatsens pensionat, som har enkla rum, men kan vara ett alternativ för passagerare som ska med en tidig flight. Ett annat hotell i närheten av Xi'an Xianyang flygplats är Airlines Hotel Shaanxi (tel: +86(0)29 8879 7000). För annat logi måste man ta sig till Xi’an, där man hittar Mingdu International Hotel (tel: +86(0)29 8659 8111), Golden Flower Hotel Xi'an (tel: +86(0)29 8323 2981) och Sofitel Xi’an (tel: +86(0)29 8792 8888).

Butiker och restauranger

Flygplatsen har några restauranger och caféer. Även om några restauranger också erbjuder västerländska rätter så rekommenderar vi att man provar en av de kinesiska specialiteterna eftersom de är av mycket bättre kvalité.

Shoppingfaciliteterna är begränsade, även om Xi'an Xianyang flygplats hävdar att priserna i taxfreeaffären är lika låga som på Hong Kong flygplats. 

Bagage

Det finns en disk för förlorade och upphittade föremål nära området för bagageutlämning.

Information

Man hittar informationsdiskar både i ankomst- och avgångshallarna som kan nås via det allmänna telefonnumret +86(0)29 8879 8450. Turistbyrån har också en disk i ankomsthallen för information om platser att besöka i och runtomkring Xi’an.

Business

Förutom elementära faciliteter som erbjuds av informationsdiskarna, så har Xi’an flygplats inte några businessfaciliteter (detta kommer antagligen att förändras när den tredje terminalen börjar fungera). Omfattande businessfaciliteter, inklusive mötesutrymmen och konferensrum, erbjuds av businesshotellen i stadens centrum (se Hotell).

Handikappade

Xi’an flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns anpassade hissar och toaletter och parkeringsplatser har reserverats för handikappade resenärer precis utanför terminalen.

Andra tjänster

I den gamla Terminal 1 hittar man ett biljettcenter där man kan köpa både biljetter till inrikes- och internationella flygningar. Internationella flygningar går emellertid främst till grannländer, som till exempel Korea, Japan och Thailand.