Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell på flygplatsen, Oryx Rotana Hotel (tel: +974(0)4402 3333). Två andra hotell Marriott Hotel (tel: +974(0)4429 8888) och Al Sharq Village (tel +974(0)4425 6666) ligger nära Ankomstterminalen. Andra hotell i närheten är bland annat Al Seef Hotel (tel: +974(0)4432 6887) och Mövenpick Hotel (tel: +974(0)4429 1111). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Doha flygplats har ofantliga taxfreebutiker. Även om alkohol är förbjudet i landet så säljs alkoholhaltiga drycker i dessa taxfreeaffärer. Det är naturligtvis endast tillåtet att ta med dessa ut ur landet. Det finns även ett stort utbud av restauranger och snackbarer, men man får leta förgäves efter barer som serverar alkohol.

Bagage

Det finns ingen bagageförvaring på Doha flygplats. Det finns inga skåp och man heller inte lämna in sitt bagage vid en disk. För förfrågningar om förlorade och upphittade föremål kan man vända sig till en av informationskioskerna. 

Information

För frågor om flygplatsen, flygtider och tjänster på Doha flygplats kan man vända sig till någon av de olika informationsdiskarna som ligger utspridda i terminalerna.

Business

De olika flygbolagens lyxiga lounger erbjuder alla faciliteter som fax, kopiering och internet. Ett litet mötesrum (max. 4 personer) är tillgängligt i Oryx Lounge (tel: +974(0)4465 6658). Omfattande businessfaciliteter finns på flygplatsens hotell Oryx Rotana och på de femstjärniga hotellen i närheten (se Hotell).

Handikappade

Doha flygplats är utmärkt anpassad till handikappade. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter och även lågt hängande telefoner. Dessutom har parkeringsplatser reserverats för handikappade resenärer nära terminalernas ingång. 

Andra tjänster

Bankomater och filialer som tillhör Qatar National Bank finns utspridda över terminalerna. Det finns även tre moskéer, två för män (i Avgångsterminalen och Ankomstterminalen) och en för kvinnor (i Avgångsterminalen). Det finns ett postkontor i Avgångsterminalen. Gratis trådlöst internet (wi-fi) finns tillgängligt i alla terminaler och det är gratis att använda datorerna i internetkioskerna. Det finns en lekplats i Avgångsterminalen. Läkarkliniken kan nås via informationsdisken. Rökrum finner man i Avgångsterminalen och Transitterminalen, men inte i Ankomstterminalen.