Transport

Lokaltransport

Tåg

När man bygger nya terminaler så kommer även en ny höghastighetstågförbindelse att anläggas från flygplatsen till Jeddah. Man vet ännu inte när denna linje kommer att börja fungera. 

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 1,9 mil norr om Jeddahs stadskärna. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: den ligger både vid motorvägen till Mecka och vid den som går till Medina. Resan från flygplatsen till Mecka tar ungefär en timme.

Det finns ingen bussförbindelse till flygplatsen.

Biluthyrning Jeddah flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Förutom de internationella biluthyrningsföretagen Avis, Budget och Hertz finns det även lokala biluthyrningsföretag här. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns ett enormt antal taxibilar utanför ankomsthallen. Priserna är fasta: beroende på om destinationen ligger i eller utanför Jeddah betalar man 50-100 rial. Det tar 20-30 minuter att komma till Jeddah.

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen. De första 15 minuterna är gratis, sedan betalar man tre rial per timme.