Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Riyadh flygplats.

Bil och buss

Riyadh flygplats är belägen 3,5 mil norr om stadens centrum. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Från staden följer man King Fahds väg eller Al-Takhassousi-väg. Flygplatsen kan också nås via den Östra mellanstatliga motorvägen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad längs alla dessa vägar. 

Förutom de stora internationella hotellens flygbussar så finns det inga bussförbindelser mellan flygplatsen och Riyadh.

Biluthyrning Riyadh flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns två internationella biluthyrningsföretag (Avis och Budget) och ett flertal lokala. Endast män kan hyra bil eftersom det inte är tillåtet för kvinnor att köra bil i Saudiarabien. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxi är det enda offentliga transportmedlet mellan flygplatsen och Riyadh. På flygplatsen hittar man bara registrerade taxibilar (som man känner igen eftersom de har flygplatsens logotyp), för vilka man måste betala i förväg i en biljettkiosk. Resan till Riyadhs centrum tar ungefär en halvtimme.

Flygplatsparkering

På båda sidor av moskén, mittemot terminalen finns det parkeringsgarage med tre våningar. Båda garagen, som rymmer totalt mer än 11 000 bilar, är anslutna till terminalen.