Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanelinje 5 har en hållplats vid flygplatsen. Det finns även en järnvägsstation. Mer information om järnvägsförbindelser finns på webbsidorna som tillhör Seouls korporation för tunnelbana i huvudstaden och Seouls korporation för snabbtransit i huvudstaden.

Bil och buss

Gimpo flygplats är belägen på ett kort avstånd från Seouls centrum, i stadens västra utkant. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil via ringvägen som går runt centrum (väg nummer 100). Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Eftersom flygplatsen praktiskt taget ligger inne i själva staden så stannar många stadsbussar vid flygplatsen. Förutom bussarna till stadens centrum så finns det även bussar till Seouls större flygplats, Incheon flygplats. Mer information om offentlig transport kan man få via telefonnumret +82(0)2 2660 2305.

Biluthyrning flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i inrikesterminalen. Det finns fyra biluthyrningsföretag på Seoul Gimpo flygplats, två internationella och två lokala leverantörer: Avis, Hertz, Jeju och Sambo.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. Det finns vanlig taxi och lyxtaxi. För den vanliga taxin är startpriset 1900 won och man betalar 100 won per 144 meter. Lyxtaxin har utgångspriset 4500 won och sedan måste man lägga till 200 won per 164 meter.

Flygplatsparkering

Det finns en stor parkeringsplats precis utanför terminalen. För de första fem timmarna betalar man 500 won för varje halvtimme och efter det 500 won för varje kvart. En hel dag kostar 10 000 won. Observera: om man vill parkera längre än en dag så börjar 500 won för 15 minuter att gälla igen!