Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanetågen som kallas för A’REX (tel: +82(0)32 745 7788) ansluter Incheon flygplats till den andra flygplatsen i den Sydkoreanska huvudstaden, Gimpo flygplats och fortsätter via Digital Media City och Hongik Universitet till Seouls station i stadens centrum. Expresstågen går varje hel och halvtimme och täcker den totala sträckan på 43 minuter, det vanliga tågen tar ytterligare tio minuter.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen sju mil väster om Seoul. Från staden är flygplatsen enkel att nå med hyrbil. Det finns en speciell väg som är avsedd endast för trafik till och från flygplatsen, Incheon internationella flygplats expressväg. Observera: när man har kört ut på denna motorväg så kan man inte köra av förrän man kommer till dess slutände! Gangbyeonbukro-motorväg, som går rakt genom Seoul ansluter motorvägen till flygplatsen. 

Ett flertal bussar ansluter Seoul Incheon flygplats till flera destinationer i staden och till andra platser och provinser. Man bör räkna med att det tar minst en timme att ta sig från flygplatsen till stadens centrum.

Biluthyrning Seoul Incheon flygplats

Biluthyrningsföretagen har en disk i ankomsthallen. Endast två biluthyrningsföretag finns på Seoul Incheon flygplats: Avis och Kumho Rent-A-Car.

Taxi

Det finns många taxibilar utanför ankomsthallen. De delas in i Standardtaxi, Deluxetaxi och Deluxejumbotaxi (minibussar). Priset för en resa till Seoul sträcker sig från 45 000 won för en standartaxi till 80 000 won för en lyxtaxi. Det finns även så kallade internationella taxi (plattform 4D), som är reserverade för utländska resenärer och debiterar en fast avgift.

Flygplatsparkering

Ett stort parkeringsgarage för korttidsparkering ligger i anslutning till terminalen. Det finns även en parkeringsplats under bar himmel för långtidsparkering. I garaget betalar man 1200 won för den första timmen och sedan 600 won för varje kvart. Dagspriset är 12 000 won. Att parkera på parkeringsplatsen under bar himmel kostar 1000 won per timme och dagsavgiften är 800 won. Mer information om parkering på Seoul Incheon flygplats kan nås via telefonnummer +82(0)32 741 0114.