Biluthyrning Thailand

Biluthyrning Thailand

Bestämmelser och allmän information

Den lagliga åldern för att köra i Thailand är 18 år även om man måste vara 23 år för att kunna hyra bil. Det är vänstertrafik och hastighetsbegränsningarna är: 56 mph/90 km/h - 75 mph/120 km/h på lokala vägar och 38 mph/60 km/h i städer. Hastighetskontroller och kontroller att man använder säkerhetsbälte är vanligt förekommande så man bör vara uppmärksam på detta. Sedan maj 2008 är det strängt förbjudet att använda mobiltelefon i bilen.

Att blinka med ljuset visar inte att man vill köra om utan det betyder 'ur vägen!'. Man ska vara försiktig när man gör detta eftersom tecken är viktiga och folk flyttar på sig snabbt. Man bör vara uppmärksam på motorcykelförare (det finns många), speciellt när man öppnar dörren på den sidan som är ut mot vägen.

Internationellt körkort rekommenderas men är inte obligatoriskt.

Att köra i Thailand med hyrbil

Landet har ett bra vägnät som sträcker sig över mer än 20 000 mil. Chiang Mai och Bangkok ligger inte nära varandra men resan på 2 eller 3 dagar är verkligen trevlig. Avståndet är 69,5 mil och löper rakt genom det gamla riket Sukhothai (och staden Sukhothai), på halva vägen av resan. Denna stad, med sina vackra tempel kan man nå från Chiang Mai och från Bangkok på mindre än en dag.

Från Bangkok kan man också ta sig till provinsen Kanchanaburi, där den kända floden Kwai ligger. Kanchanaburi ligger 13 mil väster om Bangkok. Stränderna nära Bangkok är verkligen värda ett besök. Stränder som man kan ta sig till med bil är bland annat Bangsan och Pattaya. Den välkända stranden Hua Hin ligger en 4-timmars bilresa från Bangkok. Den sägs vara en av de vackraste stränderna i Thailand.

Att hyra bil i Thailand

Det finns många biluthyrningsföretag på Bangkok Suvarnabhumi flygplats. Man kan använda sig av Argus, Avis, Budget och Sixt. Ett annat alternativ är att boka en bil genom EasyTerra, där priserna mellan lokala biluthyrningsföretag jämförs på ett för kunden behändigt sätt.