Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Chiang Mai flygplats.

Bil och buss

Chiang Mai flygplats ligger 4 kilometer sydväst om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil via den så kallade Super Highway (för vilken man måste betala vägavgift), eller via vägen från Chiang Mai till Hod.

En buss går var tjugonde minut mellan Chiang Mai flygplats och stadens centrum; kostnad: 25 baht.

Biluthyrning Chiang Mai flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Det finns flera biluthyrare på Chiang Mai flygplats, däribland lokala företag och internationella företag såsom Avis och Hertz. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.  

Taxi

Det finns en disk i ankomsthallen där man kan boka och betala för en taxi. Det är fasta avgifter. En taxiresa till Chiang Mais centrum kostar 120 baht. Så kallade songteaws (en typ av lastbil med ett smalt säte på båda sidorna därbak) och tuk-tuks är inte tillåtna vid flygplatsen, men finns tillgängliga på den allmänna vägen, bortom parkeringsplatsen. 

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats med plats för ungefär 500 bilar framför terminalen. Det finns inga separata platser för kort- och långtidsparkering. Man betalar 10 baht per timme.