Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Ankara Esenboğa flygplats.

Bil och buss

Ankara Esenboğa flygplats ligger 2,8 mil nordost om den turkiska huvudstadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil; från ringleden (O-20) runt Ankara leder Özul Blvleads till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad.

Stadsbussar (linje 442) har förbindelse mellan flygplatsen och Ankaras centrala busstation. Bussbolaget Havas har en flygbusservice till den turkiska huvudstaden, och stannar i Cubuk, Pursaklar, Haskoy, Kecioren och Etlik (restid: omkring 50 minuter).

Biluthyrning Ankara flygplats

Biluthyrningsdiskar hittar man i ankomsthallen. Det finns fyra biluthyrningsföretag på Ankara flygplats: Avis, Budget, Hertz och National. Man kan också boka hyrbil genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Utanför ankomsthallen finns det många taxibilar som alla har taxameter. En taxiresa från Esenboğa flygplats till Ankaras centrum kostar ungefär 45 turkiska lira.

Flygplatsparkering

Det stora parkeringshuset är direktanslutet till terminalen. Det finns också en stor parkeringsplats utomhus. På flygplatsens webbsida kan man beräkna hur mycket man behöver betala för att parkera på Ankara Esenboğa flygplats.