Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanetåg som drivs av företaget IZBAN ansluter flygplatsen till Izmir och till många platser på vägen, men även till platser söder om flygplatsen.

Bil och buss

Izmir flygplats är belägen 1,8 kilometer sydväster om stadens centrum. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Den är belägen längs vägen från Izmit till Selçuk, Ephesus och Pamukkale. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Bussar som drivs av företaget ESHOT ansluter flygplatsen till Izmir. Buss 200 går till Mavişehir, buss 202 till Alsancak Cumhuriyet Avenue och buss 204 till den centrala busstationen och Bornova tunnelbanestation. För turister är flygbussen Havaş enklare. Denna buss går var tjugonde minut.

Biluthyrning Izmir flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på Izmir flygplats, inklusive några lokala bolag och internationella företag som till exempel Avis, Europcar, Hertz, National och Sixt. Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns ett flertal taxibilar utanför ankomsthallen. Några har taxameter, andra inte och vissa förare vägrar att sätta på taxametern. Man måste försäkra sig om att komma överens med chauffören om priset innan man hoppar in i bilen.

Flygplatsparkering

I Izmir flygplats parkeringsgarage betalar man 7,50 lira för den första timmen och 10,50 lira för att parkera i tre timmar. På flygplatsens webbsida kan man räkna ut exakt hur mycket man behöver betala på Izmir flygplats.