Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Abu Dhabi flygplats.

Bil och buss

Abu Dhabi flygplats ligger 3,2 mil öster om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från centrum går tre vägar i riktning mot flygplatsen: Khaleej Al Arabi (väg nummer 30), Sheikh Rashid Al Maktoum Street (väg nummer 2) och Salam Street (väg nummer 8). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad längs alla de här vägarna. 

Den reguljära busslinjen 901 avgår var 40:e minut från flygplatsen till Abu Dhabi. En biljett kostar 3 dirham och bussturen tar ungefär en timme och en kvart till ändstationen nära den gamla fiskmarknaden på Al Nasr Street.

Det går också expressbussar från Etihad Airways till Dubai, Al Ain och Sharjah. Dessa bussar är gratis för de som reser med Etihad Airways.

Biluthyrning Abu Dhabi flygplats

Biluthyrningsföretagen har diskar i Skypark Plaza mitt emot terminal 3. Det finns sex biluthyrningsföretag på Abu Dhabi flygplats: Budget, Dollar, Europcar, Hertz, Thrifty och Payless. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Utanför ankomsthallen finns det många taxibilar som tillhör två olika företag, Fast och National. Bägge tar en fast avgift för en resa till Abu Dhabi och andra resmål. Man bör räkna med ungefär 70 dirham för en resa till Abu Dhabi; restiden är drygt 30 minuter. 

Flygplatsparkering

Parkeringsplatser och Sky Park parkeringshus för kort- till mellantidsparkering (max. 7 dagar) hittar man utanför terminal 1 och 3. Om man vill parkera sin bil på flygplatsen mer än 7 dagar är man hänvisad till parkeringsplatsen nära terminal 2.