Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till Tirana flygplats.

Bil och buss

Tirana flygplats är belägen 1,7 mil nordväster om den albanska huvudstaden. Flygplatsen kan nås med hyrbil via den nya motorvägen Tirana - Durres.

Från klockan sex på morgonen till klockan sex på kvällen går Rinas Expressbuss varje timme från flygplatsen till Nationalmuseet i Tirana centrum. En bussbiljett kostar 250 lek.

Biluthyrning Tirana flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar nära utfarten i ankomsthallen. Det finns fyra internationella biluthyrningsföretag på Tirana flygplats: Avis, Europcar, Hertz och Sixt.

Taxi

Taxi finns utanför ankomsthallen. Några har taxameter, men det betyder inte att föraren kommer att använda den. Man bör försäkra sig om att komma överens om ett pris innan man stiger in i bilen. En taxiresa till centrum av Tirana kostar mellan 2000 och 2500 lek (den albanska valutan). De officiella ATEX-taxibilarna (tel: +355(0)68 204 598) är gråa med röd logotyp.

Flygplatsparkering

Det finns ett parkeringsgarage (P1) i närheten av terminalen. Man betalar 150 lek för den första timmen och sedan 120 lek per timme. Bredvid garaget ligger en parkeringsplats för långtidsparkering (P2). Här betalar man 300 lek per dag.