Biluthyrning Belgien

Biluthyrning Belgien

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år gammal (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 2 år. Det är högertrafik. Följande hastighetsbegränsningar gäller i Belgien: I städer 31 mph/50 km/h, på landsväg 56 mph/90 km/h, på motorväg 75 mph/120 km/h. 

Man bör vara uppmärksam på cyklister på de belgiska vägarna. Dessa kommer i stora grupper och får lov att köra på motorvägen, vilket är förbjudet i många länder. Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte (framme och bak) och man får endast använda mobiltelefon med handsfree. 

Att köra i Belgien med hyrbil

De mest omtalade städerna i Belgien är Antwerpen och Bryssel. Det är nära mellan de båda städerna, omkring 4,5 mil. Antwerpen ligger i norr, vilket gör det enkelt att besöka städer som Gent och Brygge. 

Man tar sig också lätt till den holländska gränsen. Man kan ta sig till Amsterdam inom 2 timmar från Antwerpen. Från Bryssel kan man besöka städer som Liège under en dagstur. Den franska gränsen ligger också nära. Avståndet från Bryssel till Paris är bara 26,1 mil vilket gör det väldig lockande att besöka den franska huvudstaden.  

Både Antwerpen och Bryssel är bekvämt belägna med tanke på den belgiska kusten. Städer som Zeebrugge och Oostende är lätta att besöka och en dag på stranden kan verkligen rekommenderas. 

Att hyra bil i Belgien

Antwerpen och Bryssel har de viktigaste flygplatserna i Belgien. På Antwerpens flygplats hittar man biluthyrningsföretagen Avis och Hertz. Bryssels flygplats erbjuder ovannämnda företags tjänster förutom Budget, Europcar, National, Alamo och Sixt.

Dessutom kan man boka en hyrbil genom EasyTerra. Här jämförs priserna mellan väletablerade biluthyrningsföretag.