Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inget direkt tåg till flygplatsen. Det finns en flygbusslinje från flygplatsen till Bryssels viktigaste tågstation (Bryssel Syd) som avgår en gång i halvtimmen. För mer information vänligen besök webbsidan för Belgiens Järnvägar (tel. +32(0)2528 2828).

Bil och buss

Flygplatsen ligger ungefär 4,6 mil från Bryssels centrum. Den är belägen nära motorvägarna A54 och E42 (avfart 24). På vägskyltarna som anger riktningen mot flygplatsen står det Aerogard- Airport Brussels- South.

Det finns en regelbunden busslinje mellan Bryssel och Charleroi. Busslinje A går från flygplatsen till Charleroi Syd. En enkelbiljett kostar 2,50 EUR. Det är endast möjligt att köpa en 'billet bulk' på flygplatsen. Det är en biljett som gäller både för bussen till Charleroi Syd och för tåg till vilken station som helst i Belgien.

Två gånger i timmen avgår det en flygbuss från flygplatsen till Bryssels viktigaste järnvägsstation (Bryssels Syd). Man kommer till Bryssel på en timme. En enkelbiljett med bussen kostar 13 EUR och en tur och returbiljett kostar 22 EUR. Busshållplatsen är belägen i korsningen av 'Frankrijkstraat' och 'Onderwijsstraat'. Biljetterna säljs i terminalen, men kan även köpas online.

Biluthyrning på Charleroi flygplats

Europcar har en filial på Charleroi flygplats. Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns tillgängliga utanför terminalen. Man kan beställa taxi förväg hos ett flertal taxibolag som till exempel Sympatax (tel. +32(0)71 303 033) och Rapidtaxi (tel. +32(0)71 315 555).

Flygplatsparkering

Parkeringen sköts av Q-Park (tel. +32(0)2 711 1768). Man kan välja mellan kort- och långtidsparkering. När det gäller korttidsparkering finns det Expressparkering (parkering under mycket kort tid) och Flygplatsparkering. Det finns ett flertal möjligheter för långtidsparkering: Flygplatsparkering, Lågprisparkering och LockPark- parkering.