Biluthyrning Bulgarien

Biluthyrning Bulgarien

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i ett år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. 

Följande hastighetsbegränsningar gäller i Bulgarien: Städer 31 mph/50 km/h, landsvägar 50 mph/80 km/h och motorvägar 75 mph/120 km/h. Det är högertrafik, säkerhetsbälten är obligatoriska liksom barnstolar för barn upp till 2 år. Hastighetskontroller är vanligt förekommande, precis som kontroller om man kör utan bälte eller alkoholpåverkad. 

Man ska tänka på vilka skor man använder när man kör i Bulgarien; det är förbjudet att köra med höga klackar, flipflop-sandaler eller sandaler (av säkerhetsskäl). Att köra när man har på sig dessa typer av skor kan resultera i böter. 

Att köra i Bulgarien med hyrbil 

Bulgarien har ett vägnät på 800 mil och man kan köra genom landet på 6 timmar. Det finns gott om bensinmackar längs vägen, var 20-25 km. 

Turerna man kan göra beror på var i landet man anländer. Från Sofia kan man göra en trevlig resa till den näst största staden i Bulgarien: Plovdiv. Staden, som är byggd i traditionell bulgarisk stil, ligger 13,1 mil från Sofia och är därför lätt att ta sig till. 

Varna, den tredje största staden i Bulgarien har också en flygplats och är belägen 37,8 mil från Sofia. Man kan lätt arrangera turer från Varna, speciellt till Svartahavskusten. Den fjärde största staden i Bulgarien, Boergas, ligger på kort avstånd från Varna (8,8 mil) och man kan ta sig dit inom 2 timmar med bil. 

Att hyra bil i Bulgarien

De huvudsakliga ankomstorterna i landet är Sofia och Varna. Följande biluthyrningsföretag finns på Sofia flygplats: Avis, Budget, Hertz, Sixt, Moto-Pfohe Rent-a-car och Tany Rent. Varna flygplats har Avis, Hertz och Sixt.

Dessutom kan man boka hyrbil genom EasyTerra. Här jämförs priserna mellan lokala biluthyrningsföretag på ett behändigt sätt för kunden.