Biluthyrning Cypern

Biluthyrning Cypern

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i tre år (denna information gäller med förbehåll för ändringar, ibland är minimiåldern 21 år med 2 eller 3 års erfarenhet av att köra bil). Det finns också en maximiålder: 75 år. 

Det är vänstertrafik och följande hastighetsbegränsningar gäller: max 62 mph/100 km/h på motorväg, 50 mph/80 km/h på landsväg och 30 mph/50 km/h i städerna. 

Att använda mobiltelefon under tiden man kör kan få dryga böter till följd. Kontroller är vanligt förekommande så man bör se upp. Vidare bör förare vara uppmärksamma på de sandiga vägarna och de många stenarna på vägen. 

Att köra på Cypern med hyrbil

Cypern har ett vidsträckt vägnät som täcker 1 100 mil (av vilka 700 mil är asfalterade). Från Larnaca flygplats kan man lätt ta sig till de flesta av de större städerna. Larnaca är bekvämt beläget och huvudstaden Nicosia hittar man 3,7 mil norrut. Denna gamla stad, tillsammans med städer som Jerusalem, är en av de sista 'delade huvudstäderna' i världen. 

En annan charmig stad är Limasol, en viktig hamnstad på södra Cypern. Staden ligger 6 mil från Larnaca och det är därför väldigt lätt att ta sig dit. 

De mest imponerande sevärdheterna på ön fordrar längre resor, till exempel är det 11,2 mil till de romerska ruinerna i Paphos. Troodosbergen är lättillgängliga och här hittar man det kända Kykkos Kloster. Dessutom ligger Olympusberget (1 952 meter) här. Nära Troodosbergen är landskapet benådat med frodig växtlighet och vackra vyer. Bergen når man inom en timme (med bil). 

Att hyra bil på Cypern

På Larnaca flygplats hittar man flera olika biluthyrningsföretag, däribland: Argus, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Astra, Petsas, Thames, Sixt och Thrifty.

Det är också möjligt att boka hyrbil genom EasyTerra. På det här sättet jämförs priserna mellan de lokala biluthyrningsföretagen på ett för kunden behändigt sätt.