Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Cypern.

Bil och buss

Larnaca flygplats är belägen fem kilometer söder om Larnaca stad på Cyperns sydkust, där de viktigaste stränderna för turister ligger. Huvudstaden Nicosia ligger 4 mil norr om flygplatsen.

En stadsbuss avgår varje timme till Larnacas centrum. Denna buss går bara från måndag till fredag. Dessutom finns det en grön Intercity Bus (tel: +357(0)24 643 492) som går till Nicosia.

Biluthyrning på Cypern flygplats

Tio olika biluthyrningsföretag har diskar på flygplatsen: Argus, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Astra, Petsas, Thames, Sixt och Thrifty. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

I ankomsthallen hänger en tavla med de taxipriser som gäller till olika destinationer. Taxibilarna parkerar framför ankomsthallen. Cyprus Airport Transfers (tel: +357(0)26 323 422) och Acropolis Transport (tel: +357(0)24 622 000) sköter transporten med taxi och minibussar.

Parkering

Det finns ett parkeringsområde framför terminalen. Det är ingen skillnad mellan kort- och långtidsparkering. Man betalar ett fast pris i timmen, men priset är i vilket fall som helst lågt.