Biluthyrning Danmark

Biluthyrning Danmark

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i ett år. Förare under 25 kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. 

Det är högertrafik och det är obligatoriskt att använda säkerhetsbälte. Följande hastighetsbegränsningar gäller: 31 mph/50 km/h i städer, 49 mph/80 km/h på landsväg och 68 mph/110 km/h på motorväg (i vissa områden 130 km/h). 

Att blinka med helljuset visar på att man vill köra om, så man bör vara uppmärksam på detta. Billyktorna måste alltid vara påslagna så detta bör man också tänka på! 

Att köra i Danmark med hyrbil 

Köpenhamn har förbindelse med Malmö genom Öresundsbron. Turer till Sverige kan därför lätt arrangeras. Ön Själland har utmärkta förbindelser med resten av Danmark på grund av de många broarna och färjorna. 

Roskilde ligger 3,2 mil från Köpenhamn och det är sålunda lätt att ta sig dit. Staden Roskilde var en gång Sveriges huvudstad (omkring år 1400) och i stadens domkyrka har Danmarks regenter blivit begravna sedan medeltiden. Århus är också en känd attraktion. Staden ligger 15,7 mil från Köpenhamn, på fastlandet (Jylland). Staden Odense hittar man på ön Fyn och det är där Hans Christian Andersen föddes. Dessutom finns det många museer här samt en domkyrka från 1200-talet. Odense ligger 14,2 mil från Köpenhamn. 

Danmark är en del av de mindre skandinaviska länderna även om färjor bidrar till att vidga avstånden lite (färjorna är långsamma). Danmark är främst känt för tillverkningen av LEGO. I Billund hittar man fabriken och även en temapark med LEGO. Billund ligger på fastlandet, 22 mil från Köpenhamn. 

Att hyra bil i Danmark

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på flygplatsen i Köpenhamn, däribland Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt.

Ett annat alternativ är att hyra en bil genom EasyTerra, en webbsida som jämför priserna mellan många olika biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.