Biluthyrning Estland

Biluthyrning Estland

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i ett år. Förare under 25 kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. 

Inom stadsgränserna är hastighetsbegränsningen 30 mph/50 km/h och på motorvägen 54 mph/90 km/h. På vissa vägar är högsta tillåtna hastighet 60 mph/100 km/h. 

Det är högertrafik och billyktorna måste alltid vara påslagna. I framsätet är det obligatoriskt med säkerhetsbälte. 

Att köra i Estland med hyrbil

Estland har inte många motorvägar, men vägnätet är dock bra. Under de senaste åren har regeringen arbetat hårt för att underlätta för resenärer som besöker grannländerna och turistattraktioner. 'Via Baltica' går från Tallinn till Pärnu i sydväst och vidare till Riga (Litauen). Pärnu är Estlands femte största stad och ståtar med den barocka arkitekturen i all sin prakt, till exempel i den vackra Elisabethkyrkan. 

'Via Estonia' sträcker sig från Tallinn till den ryska gränsen i sydost. 'Via Hansa' löper parallellt med Finska viken och leder fram till Narva och St. Petersburg. Narva är Estlands tredje största stad och här ligger Narva slott. Staden är belägen vid Narvafloden vilken utgör gräns mot Ryssland. Mitt emot staden ligger den (ryska) staden Ivangorod. 

Estland är inte särskilt stort, så det är lätt att köra från Tallinn till städer som Pärnu och Tartu. Den senare är Estlands andra största stad och har landets mest framstående universitet. 

Att hyra bil i Estland

Tallinn flygplats har följande biluthyrningsföretag: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National och Sixt (som också går under namnet Balti Autoliising).

Man kan också hyra bil genom EasyTerra. Den här webbsidan jämför priser mellan lokala biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.