Tjänster

Service

Hotell

Hotel Ülemiste (tel: +372(0)603 2600) och Hotel Susi (tel: +372(0)630 3300) ligger nära flygplatsen. Andra hotell i närheten av flygplatsen är belägna på den östra sidan av stadens centrum, Reval Hotel Olümpia (tel: +372(0)631 5333) och Swissôtel Tallinn (tel: +372(0)624 0000). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com som har ett stort utbud av hotell med mycket rimliga internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett mycket begränsat antal butiker på Tallinn flygplats. Det finns en diverseaffär med tobak, alkohol och parfymer, ett tidningsstånd och - vilket är ganska speciellt - en butik som heter Havanas Humidor med äkta kubanska cigarrer. Antalet ställen för att ta något att äta och dricka är också begränsat. På andra våningen finns det en cafeteria och det finns två snackbarer efter säkerhetskontrollen.

Bagage

Disken för förlorat och upphittat bagage ligger i ankomsthallen (tel: +372(0)605 8313). I avgångshallen finns det förvaringsskåp men man måste gå till informationsdisken för att få tillgång till dessa. Man kan beställa bärare på telefon (tel: +372(0)605 8300).

Information

Personalen i informationsdisken (tel: +372(0)605 88 88) kan inte bara berätta mer om ankomst- och avgångstider och om flygplatsen, utan också om kollektivtrafiken och hotell.

Business

Tallinn Airport Lakeside Lounge är öppen för passagerare i businessklass med Finnair, LOT Polish Airlines, Aero Airlines, Lufthansa, KLM och passagerare som har ett Priority Pass. Utöver gratis drycker och snacks finns det också datorer med internetanslutning. Loungen har avskilda avdelningar för rökare och icke-rökare. Ülemiste Hotel har ett businesscentrum, mötesrum och konferenshallar (se under Hotell).

Handikappade

Tallinn flygplats är mycket väl handikappanpassad. Det finns anpassade hissar, toaletter och gratis rullstolar till och från flygplanen. Det finns också rullstolsramper. Precis framför terminalbyggnaden finns det parkeringsplatser för handikappade.

Andra tjänster

Tallinn flygplats kanske inte är så stor, men det finns fem resebyråer som har kontor på flygplatsen. Det finns också tre banker och dessutom växlingskontor, bankomater och ett postkontor.