Biluthyrning Frankrike

Biluthyrning Frankrike

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Förare under 25 år kan eventuellt få betala en tilläggsavgift för unga förare. 

Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte och barn måste vara minst 10 år för att sitta i framsätet. Barn upp till 3 år måste sitta i barnstol. Det är högertrafik och böter kan betalas direkt på plats (i euro eller med resecheckar). 

Hastighetsbegränsningen i städer är 31 mph/50 km/h, på landsväg 68 mph/110 km/h och på motorväg 81 mph/130 km/h. 

Att köra i Frankrike med hyrbil

Vägnätet med 'autoroutes' är mycket bra. Av 4 000 mil vägar är omkring 1 000 mil fyrfiliga supermotorvägar och många av dessa är avgiftsbelagda (autoroutes a peage). Många vägar är fortfarande föremål för debatt på grund av trafikstockningar mellan slutet av juli och första halvan av september. De flesta problemen uppstår längs 'route de soleil'. Trots dessa problem är Frankrike ett lättillgängligt land och de flesta större städerna är lätta att ta sig till. 

Från Paris finns det snabba förbindelser till andra städer, Paris-Nantes är omkring 34 mil, Paris-Lyon 39,5 mil och Paris-Bordeaux lite längre: cirka 50 mil. Länderna norr om Paris är också lätta att nå, en bilresa från den franska huvudstaden till Bryssel (Belgien) tar inte mer än två och en halv timme. 

Att hyra bil i en av de södra städerna ger en andra möjligheter, till exempel Bordeaux. Från denna stad kan en tur till Spanien lätt arrangeras, från Nice kan man resa till Italien och från Lyon är en tur till Genève (Schweiz) att rekommendera (omkring 11 mil). 

Att hyra bil i Frankrike

Alla de större flygplatserna erbjuder åtskilliga biluthyrningsföretag att välja bland. Från Paris, Bordeaux, Nice och Lyon kan flera företag hjälpa till med biluthyrning. Företag som Avis, Budget, Europcar, Hertz, National och Sixt finns på de flesta flygplatserna. 

Ett annat alternativ är att hyra en bil genom EasyTerra, en webbsida där priserna mellan lokala biluthyrningsföretag jämförs på ett för kunden behändigt sätt.