Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen, men Carcassonne har en järnvägsstation.

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid A-61, utfart 23. Vägskyltarna är inte särskilt tydliga. Från motorvägen följer man först skyltarna mot Mazamet. På webbsidan finns det en karta över vägarna kring flygplatsen.

Det finns en flygbuss till Carcassone som avgår i anslutning till inkommande flyg. Bussen stannar vid järnvägsstationen, Place Davilla, Place Gambetta och La Cité. En bussbiljett kostar 5 € och barn under 7 år åker gratis. Företaget Aerobus erbjuder transport från Carcassonne flygplats till orter i regionen.

Biluthyrning på Carcassonne flygplats

Det finns fem biluthyrningsföretag: ADA, Avis, Budget, Europcar, Hertz och Location Occitane. ADA och Location Occitane har oftast de billigaste erbjudandena. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi framför ankomsthallen, men det finns oftast inte tillräckligt många taxibilar för att tillfredställa efterfrågan. En resa till Carcassonnes centrum kostar ungefär 12 €.

Flygplatsparkering

Parkering är gratis den första halvtimmen. Efter det betalar man 2 € för den andra halvtimmen och 4 € för 1-4 timmars parkering. Att parkera under en hel dag kostar 8 € och en vecka kostar 34 €. Den som ofta använder flygplatsen kan överväga att köpa ett parkeringspass som kostar 150 € för tre månader och 460 € för ett år.