Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Perpignan flygplats. Den närmaste tågstationen är i själva Perpignan.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 3 kilometer norr om Perpignan och är lätt att nå med hyrbil. Från flygplatsen anknyter D117 till den avgiftsbelagda vägen A9 (vilken förbinder Toulouse och Montpellier med Barcelona i Spanien) och den parallella vägen D900 som leder till Perpignans centrum. Man kan också fortsätta på D117 för att komma till stadens centrum. 

Direkt efter ankomsterna kör en ShuttleDirect flygbuss till Perpignans centrum. Det kostar € 4.50.

Biluthyrning Perpignan flygplats

För en sådan liten flygplats finns det många biluthyrningsföretag på Perpignan flygplats. Det finns inte mindre än sex biluthyrare: Ada, Avis, Hertz, Europcar, National/Citer och Sixt. Diskarna hittar man nära bagagebanden. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxi hittar man precis utanför ankomsthallen. Alla taxibilar har taxameter. För en resa till Perpignans centrum betalar man omkring € 15.00. Man kan boka en taxi via +33 (0)4 6835 1515.

Flygplatsparkering

Parkeringsplats P1 har plats för nästan 800 bilar. De första 15 minuterna kan man parkera gratis, nästa timme kostar € 1,60 och därefter € 0,60 per timme. Parkeringsplats P2 är reserverad för hyrbilar. Man får leta efter skylten ‘Park Louers’. Det är lätt att missa den här avfarten, men det är inga problem: man bara fortsätter förbi terminalen och vänder tillbaka.