Biluthyrning Grekland

Biluthyrning Grekland

Bestämmelser och allmän information

För att hyra bil måste man vara minst 21 år (åldern kan variera beroende på biltyp) och ha haft körkort i 1 år. Icke-EU-medborgare måste skaffa ett internationellt körkort för att få köra så man bör tänka på att ansöka om detta i tid. Många biluthyrningsföretag har utöver minimiåldern en maximiålder för att få hyra bil: 70 år. 

Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte och barn upp till 4 år måste sitta i barnstol (i baksätet).

Det är högertrafik och följande hastighetsbegränsningar gäller: i städer 30 mph/50 km/h, på landsväg 50 mph/80 km/h och på motorväg 74 mph/100 km/h.

Att köra i Grekland med hyrbil

Att köra i Grekland är roligt, bergen är vackra och panoramavyerna över Medelhavet är imponerande. Det finns dock en avigsida till det storslagna. Grekland har ett av Europas högsta antal trafikolyckor. De som landar på Heraklions flygplats (Kreta) behöver inte oroa sig, här är vägarna utmärkta.

Beroende på ankomstort kan man göra ett par olika trevliga bilturer. Ön Korfu inbjuder besökare till att köra längs kusten. De blå-vita husen som många känner igen från böcker och broschyrer är en slående syn under en tur runt ön. De mest kända attraktionerna kan nås från Aten i ett nafs. Parthenon på Akropolis och de omgivande Parnitha- och Pentelibergen tar man sig lätt till med bil.

Andra platser man kan ta sig till är Elefsina (3 mil från Aten), Pireus (9 km från Aten) och Chalkis (dessa garanterar en trevlig dagstur). Chalkis är förbundet med fastlandet genom en bro, vilket har varit på detta sättet ända sedan 400 f.Kr. (bron var tidigare gjord i trä). Chalkis är huvudstad på ön Euboia.

Att hyra bil i Grekland

Det finns många biluthyrningsföretag utspridda på de främsta flygplatserna i Grekland, däribland: Avis, Budget, Europcar, Eurodollar, Hertz, National, Sixt och Travelstar.

Ett annat alternativ är att hyra bil genom EasyTerra. Den här webbsidan jämför priser mellan väletablerade biluthyrningsföretag på ett för kunden behändigt sätt.